SPR/MN 2002 ПЕГЛА НА ПАРЕА СО КАЗАН ОД 2 LT.

SPR/MN 2002 ПЕГЛА НА ПАРЕА СО КАЗАН ОД 2 LT.

Индустриска серија на SILTER пегли со казанчиње за вода од 2 Лт., кој е лесно пренослив и лесен за употреба, а многу ефикасен и квалитетен.

Пареата е спремна за неколку минути од првичното пуштање во употреба.

Сите казанчиња се со вграден манометар за лесно следење на производството на пареа во самиот казан.

  • Во неја се вградени пет различни безбедносни системи, термостат во казанот и на пеглата, пресостат во казанот за регулирање притисок во неја, осигурач во казанот и сигурносен вентил повторно во казанот како последна алка за комплетна заштита.
  • Надворешниот дел им е електростатски фарбан, со што е изузетно квалитетно и отпорен на ‘рѓосување.
  • Во зависност од потребите постојат различни литражи на резервуарот т.е. на количината на пареа која може да се употреби за подолговремено пеглање без притоа да има потреба од прекинување на пеглањето и додавање вода во казанот.
  • Индустриските казанчиња се опремени исто така со индустриска SILTER STB-200 пегла.
  • При пеглање нема никаква потреба од притискање на пеглата, само со поминување со пареа во една насока и во повратно со топлина на пеглата, веднаш се губат сите прекршотини на материјалите. Со квалитетната и непрекината пареа дури може да сепеглаат артикли на закачалка.
  • Во споредба со класичните пегли, процесот на пеглање со овие пегли се скратува за до три пати.
  • Се употребува кај: моделари, шнајдери, хемиско чистење, производители на венчаници, хотели, ресторани, школи, болници и др.

Видео:

Карактеристики

[wpdatatable id=31]

Слични производи