ALBA D02-1 – МИНИ КАЗАН ЗА СТВАРАЊЕ ПАРЕА

ALBA D02-1 – МИНИ КАЗАН ЗА СТВАРАЊЕ ПАРЕА

• Се употребува во завршно и меѓуфазно пеглање и во моделара без прекор

• Вградената моторна пумпа овозможува непрекинат проток на пареа

Сите казанчиња се со вграден манометар за лесно следење на производството на пареа во самиот казан.

  • Полуавтоматски режим на работа
  • Се поврзува на централен водовод и со рачен куглест вентил се додава вода во резервоарот
  • Можност за мануелно полнење од горното капаче
  • По секое полнење потребно е да се почека за пареа
  • Погоден за целодневно пеглање во мали производства

Карактеристики

Капацитет за вода Моќ на греач на казан Моќ на греач на пегла Потрошувачка на електрика Приклучок на електрика Капацитет на пеглање Работен притисок Тежина Густина на пареа Состав на резервуар Потребно време за пареа
2 Литри 1000 W @220V 800 W @220V ~ 1 kWh 220/230 V 50/60 Hz ~ 3 саати 2,5 бари 8 кг 70 г/мин Специјален нерѓосувачки челик ~ 8 минути

Слични производи