RF-60 – АВТОМАТСКИ СИСТЕМ СО СЕНЗОР НА СТРУЈА

RF-60 – АВТОМАТСКИ СИСТЕМ СО СЕНЗОР НА СТРУЈА

КАТАЛОГ

АВТОМАТСКИ СИСТЕМ СО СЕНЗОР ЗА СЕЧЕЊЕ СО ГИЛОТИНА И ПОДИГАЊЕ ПАПУЧА КОИ РАБОТАТ НА СТРУЈА

 • Се монтира на 3, 4, 5 и 6 кончани оверлок машини
 • Погоден за монтажа на МО-6700 серија
 • Режим на работа
 • Автоматски режим – сензорот препознава материјал, крева папуча, шие без притискање на ножна педала, сече оплет на почеток и на крај (во автоматски режим папучата нема никаква улога)
 • Полу-автоматски режим – сензорот го препознава материјалот за да активира сечење на почеток и на крај; папучата се крева автоматски но и преку ножната педала, за шиење се користи ножната педала
 • Мануелен режим – Работи како обичен оверлок, со притискање на микрото се активира гилотината за сечење, папуча се подига од ножната педала

 

 • DirectDrive серво мотор со електроника
 • Панел за лесно ракување
 • Тајвански електричен нож – Гилотина за сечење оплет, ластик, трака и др.
 • Електрично подигање папуча
 • Тајвански сензор
 • Микропрекидач за мануелно сечењe