ASD – ЕКО СИСТЕМ ЗА ОВЕРЛОК

ASD – ЕКО СИСТЕМ ЗА ОВЕРЛОК

КАТАЛОГ

ЕКО СИСТЕМ СО KS ПНЕВМАТСКИ НОЖ, СЕ АКТИВИРА ПРЕКУ ПНЕВМАТСКА ШТАНГЛА

– Се монтира на 3 и 4 кончани оверлок машини
– Без потреба од промена на било каков мотор или електроника, се монтира и на машини со кумплук мотор
– Погоден за монтажа на МО-6700 и MO-6800 моделите

Вклучува:

  • Педала со склопка на воздух со 3 излеза
  • KS страничен нож за сечење оплет
  • Пневматско подигање папуча
  • Пневматско шмукање на оплет и вишок од материјал

Режим на работа:

  • Пневматскиот нож за сечење на опчетот (KS – страничен) и шмукањето работат се додека се шие за да се шмука одпадокот од материјал и на почеток и на крај да може да се пресече оплетот. Со приситкање наназад со ножната педала се крева папучата од оверлокот

Видео: