PS-800 Компјутерска ЦНЦ машина

PS-800 Компјутерска ЦНЦ машина

Каталог  Резервни Делови  Упатство

Компјутерска ЦНЦ машина со работно поле по избод од 80х45 или 120х80см

Работење со помош на шаблони и компјутерска програма (која исто така може да се направи на самиот панел)

Можност за сечење материјал со нож или со ласер

 • ЦНЦ машина за шиење и обрезивање со шаблони
 • Работно поле за шиење 1200 мм х 800 мм
 • Работно поле при користење на ножот 1099 мм х 743 мм
 • Движење на калапот со X/Y степ мотори со помош на осовина
 • Должина на бод 0.5 – 1.2 мм
 • Грајфер со двоен капацитет
 • Подеслива висина на папуча од панел 0-9 мм
 • Висината на папучата може да се програмира да биде различна на определени места ошиењето (доколку има повеќе слоеви од материјал) за подобар квалитет на шиењето
 • Максимално подигање папуча 20мм
 • Максимален ход на папуча при шиење 4мм
 • Максимален број на програми кои можат да се меморират 999 (80.000 бод/програма)
 • Препознава DXF / Ai / PLT / DST формати
 • Внесување програма во машината со помош на УСБ
 • (опција) Можност за инсталирање RFID читач на баркоди за автоматско препознавање на калап и машината си избира соодветна програма спрема калапот
 • Автоматско сечење конец
 • Автоматско подигање папуча
 • Автоматско подмачкување (сува глава – само грајферот се подмачкува автоматски)
 • Брзина: 3000 бод/мин
 • Димензии: 2250 (Ш) х 2185 (Д) х 1250 (В)

Видео:

Спецификации

Назив на модел PS-800SB13085 PS-800SB8045 PS-800HB8045 PS-800SB6045 PS-800SS12080 PS-800HS12080
Работна површина 1,300 mm × 850 mm 800 mm × 450 mm 600 mm × 450 mm 1,200 mm × 800 mm
Начина на движење Двојни степ мотори со каиш Движење со метална осовина
Max. sewing speed 3,000 бод/мин*
Должина на бод 0.5 - 12.7 mm
Грајфер Ротирачки грајфер со двоен капацитет
Подигање и ход на папуча Подигање: 20 mm / Ход: Стандардно 4 mm
Подеслива висина на папуча 0 - 9 mm

Спецификации-I

Назив на модел PS-800SB13085 PS-800SB8045 PS-800HB8045 PS-800SB6045 PS-800SS12080 PS-800HS12080
Игла DB × 1 #8 (7#~14#) DB × 1 #8 (7#~14#) DP × 17 #21 (18#~23#) DB × 1 #8 DB × 1 #8 (7#~14#) DP × 17 #21
Меморирање програми во панелот Макс. 999 програми (80,000 бод/програма)
Број на програми за избор 999 програми
Начин на внесување USB
Датотеки за читање Претворете DXF / AI / PLT / DST формат во SLW формат со програма
Тежина 500Kg 450Kg 320Kg 750Kg
Димензии 2,190mm (W) × 2,100mm (L ) × 1,250mm (H) 1,200mm (W)× 1,325mm (L)× 1,250mm (H) 1,560mm (W)× 1,200mm (L) × 1,250mm (H) 2,180mm (W) × 2,185mm (L) × 1,250mm (H)

Слични производи