SPR/MN 2035 ПЕГЛА НА ПАРЕА СО КАЗАН ОД 3.5 LT.

SPR/MN 2035 ПЕГЛА НА ПАРЕА СО КАЗАН ОД 3.5 LT.

Индустриска серија на SILTER пегли со казанчиње за вода од 3.5 Лт., кој е лесно пренослив и лесен за употреба, а многу ефикасен и квалитетен.

Пареата е спремна за неколку минути од првичното пуштање во употреба.

Сите казанчиња се со вграден манометар за лесно следење на производството на пареа во самиот казан.

  • Во неја се вградени пет различни безбедносни системи, термостат во казанот и на пеглата, пресостат во казанот за регулирање притисок во неја, осигурач во казанот и сигурносен вентил повторно во казанот како последна алка за комплетна заштита.
  • Надворешниот дел им е електростатски фарбан, со што е изузетно квалитетно и отпорен на ‘рѓосување.
  • Во зависност од потребите постојат различни литражи на резервуарот т.е. на количината на пареа која може да се употреби за подолговремено пеглање без притоа да има потреба од прекинување на пеглањето и додавање вода во казанот.
  • Индустриските казанчиња се опремени исто така со индустриска SILTER STB-200 пегла.
  • При пеглање нема никаква потреба од притискање на пеглата, само со поминување со пареа во една насока и во повратно со топлина на пеглата, веднаш се губат сите прекршотини на материјалите. Со квалитетната и непрекината пареа дури може да сепеглаат артикли на закачалка.
  • Во споредба со класичните пегли, процесот на пеглање со овие пегли се скратува за до три пати.
  • Се употребува кај: моделари, шнајдери, хемиско чистење, производители на венчаници, хотели, ресторани, школи, болници и др.

Видео:

Карактеристики

Капацитет за вода Моќ на греач на казан Моќ на греач на пегла Потрошувачка на електрика Приклучок на електрика Капацитет на пеглање Работен притисок Тежина Густина на пареа Состав на резервуар Потребно време за пареа
3.5 Литри 1250 W @220V 800 W @220V ~ 1.25 kWh 220/230 V 50/60 Hz ~ 4.5 саати 2.5 бари 8.5 кг 70 г/мин Специјален нерѓосувачки челик ~ 8 минути

Слични производи