LBH-1790S ЕЛЕКТРОНСКА РУПИЧАРКА – ЕДНОСТАВНА СЕРИЈА

LBH-1790S ЕЛЕКТРОНСКА РУПИЧАРКА – ЕДНОСТАВНА СЕРИЈА

Каталог  Резервни Делови  Упатство

Нова серија JUKI „Едноставни серии“ машини со нов модел и при електронските рупичарки.

Новата Едноставна серија електронска рупичарка JUKI LBH-1790S е дизајнирана со намалени и поедноставени карактеристики, кои се неопходни за добивање на  квалитетот на шиење ветуван од JUKI.

Вградена е гласна команда, преку која операторот гласовно ќе биде посочен на битните елементи од машината.

Главни одвоени карактеристики на новиот модел се:

– Машината е дизајнирана за работа на подобрена висока брзина од 4200 убоди во минута

– Брз старт/брзо движење на елементите на на почетокот на шиењето и брз завршеток на крајот од шиењето, зголемена брзина на сечење конци

– Зголемена брзина на движење на папучата

– Multicut – повеќе пати паѓање на ножот за отсекување на потребната димензија од рупа, притоа без потреба од постојано менување ножеви за различни димензии на рупици

 • Електронска рупичарка со зрнчан бод
 • Direct Drive серво мотор
 • 31 меморирани програми
 • Максимален капацитет за меморирање од 99 програми
 • Автоматско сечење на конец
 • Автоматско подигање папуча
 • Големина на нож кој може да се намонтира 1/4” –  1-1/4 “
 • Стандардна должина на рупица до 41мм
 • Стандардна ширина на рупица до 5мм
 • Подигање папуча 14 мм
 • Електронски шпанунг за затегнување конец
 • Можност за повеќе пати паѓање на ножот за отварање рупица
 • Можност за активирање првично шиење околу рупица
  потоа формирање рупица (за еластични материјали – трикотажа)
 • Вградено ЛЕД светло
 • Панел со говорни команди и со УСБ приклучок
 • 4200 бод/мин

Спецификации

New wpDataTable

Назив на модел LBH-1790SS
Макс. брзина на шиење 4,200 бод/мин (фабрична брзина при испорака е 3,600 бод/мин
Димензија на нож за материјал 6.4 - 31.8 мм (1/4" - 1-1/4")
Должина на рупица Макс. 41мм
Подигање папуча 14мм (17мм кога се користи опцијата за обратно движење на иглата горе)
Број на стандардни програми 31 програми
Макс. број на програми Можност за снимање до 99 програми
Погон Мотор во глава - AC сервомотр
Игла DP×5(#11J)#11J~#14J

Програми