AMS – 210EN Авгомат за програмирано шиење

AMS – 210EN Авгомат за програмирано шиење

Каталог  Резервни делови Упатство

Автомат за програмирање шиење со помош на калапиМожност заавтомотизирање на производството со автоматско шиење етикети, чичек трака, џеб,апликации и сл.

Во зависност од потребите,AMS-210ENмашините располагаат со различни димензии на рабоното поле и тоа:

AMS-210EN-1306-X:130 mm x Y:60 mm–погоден за шиењепомали артикли како етикети и амблеми

AMS-210EN-1510-X:150 mm x Y:100 mm–средна величина на работно поле, кое е највеќе преферериран за шиење различни апликации во зададените димензии

AMS-210EN-2210-X:220 mm x Y:100 mm–погоден за шиење артиклисо поголеми димензии,каде се шие декоратиниот шав на заден џеб на фармерки

 

 • Автомат за програмирано шиењ во работно поле
 • Direct Drive технологија за штедливост во потрошувачка на енергија (Eco friendly) и енкодери за прецизно движење на работното поле
 • Автоматско сечење конец
 • Електричен шпанунг за автоматско затегнување конец
 • Полумесец со голема паса
 • Должина на бод бод 0.1 – 12.7мм
 • Можност за подесување различни висини на папучата при самото шиење (0 – 3.5мм) погодно за повеќеслојни материјали
 • Панел во боја за прикас и лесно подесување на програми – со читач на УСБ за копирање програми во и од машината
 • Можност за програмирање на 999 програми (максимални 50.000 убоди по програма)
 • X-Y контрола на степ мотор
 • Полу-сува глава – подмачкување само при грајферот
 • Најбрза во класата со 2.800 бод/мин.

Видео:

Спецификации 1

Максимална брзина 2,800 бод/мин
Должина на бод 0.1~12.7mm (0.05mm чекор)
Ход на иглењача 41.2mm
Подигање / ход на папуча Подигање: 20mm / Ход: Стандард 4mm (0~10mm)
Растојание од плочка до папуча Стандард 0~3.5mm (макс. 0~7.0mm)
Затегање конец Дигитален шпанунг
Грајфер Полумесец со двоен капацитет
Зачувување порграми во панелот Панел: Макс. 500,000 бодови, 999 програми (макс. 50,000 бодови/ програма)
Надворешна медија: Макс. 50,000,000 убоди, 999 програми (макс. 50,000 бодови / програма)
Зголемување / Намалување на програмите 1~400% (0.1% чекор), Зголемување / намалување може да се добие преку зголемување / намалување или на должина на бод или на број на убоди
Бројач на паса Горе / Доле систем (0~9,999)
Подмачкување Полусуво / грајфер: подмачкување со капки (преку резервоар)
Масло JUKI New Defrix Oil No.2 (еднаков на ISO VG32)
Мотор AC сервомотор 550W (direct-drive систем)
Електрика / Потрошувачка Монфазно, 3-фазно 200~240V/450VA

Спецификации 2

Нази на модел AMS-210EN-SS1306 AMS-210EN-HS1306 AMS-210EN-SL1306 AMS-210EN-HL1306
Работни димензии X : 130mm × Y : 60mm
Начина на движење на калап Monolithic feeding frame Separately-driven feeding frame
Motor-driven feeding frame (lifting amount: 25mm) Pneumatic feeding frame (lifting amount: 30mm)
Апликација Light- to medium-weight Medium- to heavy-weight Light- to medium-weight Medium- to heavy-weight
Игла DP×5(#14) DP×17(#18) DP×5(#14) DP×17(#18)
Конец #80~#30 #50~#2 #80~#30 #50~#2
Потрошна на воздух - 0.35~0.4(max. 0.55)MPa, 1.8dm³/min(ANR)

Спецификации 3

Нази на модел AMS - 210EN - SS1510 AMS - 210EN - HS1510 AMS - 210EN - SL1510 AMS - 210EN - HL1510
Работни димензии X : 150mm × Y : 100mm
Начина на движење на калап Monolithic feeding frame
Motor - driven feeding frame (lifting amount: 25mm) Pneumatic feeding frame (lifting amount: 30mm)
Апликација Light- to medium-weight Medium- to heavy-weight Light- to medium-weight Medium- to heavy-weight
Игла DP×5(#14) DP×17(#18) DP×5(#14) DP×17(#18)
Конец #80~#30 #50~#2 #80~#30 #50~#2
Потрошна на воздух - 0.35~0.4(max. 0.55)MPa, 1.8dm³/min(ANR)
Димензии / тежина 1,200mm(W)×770mm(D)×1,200mm(H) (thread stand is not included), Machine head: 73kg, Control box: 16.5kg

Спецификации 4

Нази на модел AMS - 210EN - SL2210 AMS - 210EN - HL2210
Работни димензии X : 220mm × Y : 100mm
Начина на движење на калап Monolithic feeding frame
Pneumatic feeding frame (lifting amount: 30mm)
Апликација Light- to medium-weight Medium- to heavy-weight
Игла DP×5(#14) DP×17(#18)
Конец #80~#30 #50~#2
Потрошна на воздух 0.35~0.4 (max. 0.55) MPa / 1.8dm³/min(ANR)
Димензии / тежина 1,200mm(W)×770mm(D)×1,200mm(H) (thread stand is not included), Machine head: 77kg, Control box: 16.5kg