Телефон: +389 78 47 55 85 | Е-пошта: dasa@dasa.com.mk

За совршен штеп, првобитна работа е изборот на правилната игла. Иборот на игла освен коректната големина се однесува и до коректниот избор на врвот на иглата.

Голем дел од различните системи на Groz-Beckert игли се произведуваат и со различни врвови, во зависност од артиклите кои ќе се шијат. 

Во табелата подолу се прикажани сите врвови на Groz-Beckert игли за модна конфекција, нивната ознака, слика, облека во која се користат и останати ознаки за истиот врв при други производители.

Ознака Слика Опис Апликација Други ознаки
Остар кружен врв (фин)  Блузи, фини суќни и панталони, завеси  SPI
Стандарден кружен врв Кошули, панталони, различна облека   
Кружен врв со мал топчест врв Кошули, панталони, различна облека  
Мал топчест врв  Мајци, долна облека, фини џемпери  SES
Среден топчест врв  Џемпери, чипка, долна облека, везачки  SUK
Голем топчест врв Џемпери   
Специјален топчест врв Базична облека, ортопедска облека  
Специјален топчест врв  Чипка, драпери, марами   

 

ДАСА © 2021